torsdag 21 januari 2010

Daniel Sternfeldts LOVISBRÖD vildmarksbröd

Den snygge bagaren


LOVISBRÖD: 25 gram jäst, 25 gram smör, 0,5liter mjölk, 1 msk sirap, 1 tsk salt, 3 dl rågsikt, 1 dl havrekli, 8 dl vetemjöl. Rör ut
jästen med sirapen. Smält smör och blanda med mjölken. Värm till fingervarmt. Blanda allt i en stor bunke och låt jäsa en stund. Gör små bullar och kavla ut till tunnbröd. Använd gärna en "taggig" kavel. Stek på medelvärme i torr stekpanna. Stapla på hög i handduk för svalning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den "snygge bagaren" i egen hög person får väl ta och lämna en kommentar på det hela. Gör inte dubbel sats. <brödet har en tendens att bli tort så det ska helst ätas samma dag det bakas. Lycka till!! Daniel

Cine sa...

Snygg ja slöseri bara för oss kvinnor,