tisdag 22 mars 2011

Sebbes knäckebröd


Vännen Sebastian brukar baka ett knäckebröd som jag snodde av Carina
Gott och alldeles otroligt lätt att baka.
Pålägg behövs knappast, räcker gott med ett lager bregott havssalt.

Ugnen på 150grader.
Blanda
2dl majsmjöl
1dl solrosfrön (som jag har i) eller pumpakärnor
1dl sesamfrön Svarta/vita
0,5dl krossade linfrön
0,5dl rapsolja.
Blanda detta och häll i 2dl kokande vatten och rör om.
Sedan oljar du en plåt och smetar ut degen med en slickepott
tunt och "hyst” i ugnen 50-60 min. Lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gjorde dubbelsats av knäcket....vilken tur att det finns hungriga fåglar och hästar här på gården.
Kram

Anonym sa...

Jag brukar ha lite flingsalt på innan det gräddas. Mycket gott.