torsdag 28 januari 2010

Torsdag



Ja vad ska jag skiva det händer inte så mycket, ju jag kan skriva om snö och åter snö. I går kväll jobbade jag och det snöade som bara den, trodde nästan jag skulle bli insnöad, men det slutade framåt kvällen, så hem kom jag i alla fall. Det är inte lönt att jag gnäller för det kommer mer snö har jag hört, det är bara att gilla läget.
Vilket fall som hälls så är det en vacker dag i dag med sol.

tisdag 26 januari 2010

Tisdag och det är 17-grader

Nu får det vara nog med denna kyla, på måndag är det äntligen februari sen får det väl vända. I går var jag ledig då blev det middag hos farmor, och i dag skulle jag också vara ledig men, ska på möte på jobb som jag lätt kunde vara utan, det ger mig ingenting (arbetsmiljö) det låter ju bra, förra gången jag var med i en kommitté då heter det trivselkommitté då hade vi möte en gång sen rann det ut i sanden som allt annat som görs på arbetet. Och det är inte så konstigt vi byter chefer som "gubbar byter kalsonger" och det är inte ofta, men jag menar i detta fallet ofta.
Jag började på mitt nuvarande jobb 2003 på hösten,och har redan avverkat 5 chefer.
Nej nu ska jag vara positiv solen skinner i dag i alla fal det gör att jag blir glad.

torsdag 21 januari 2010

Daniel Sternfeldts LOVISBRÖD vildmarksbröd

Den snygge bagaren


LOVISBRÖD: 25 gram jäst, 25 gram smör, 0,5liter mjölk, 1 msk sirap, 1 tsk salt, 3 dl rågsikt, 1 dl havrekli, 8 dl vetemjöl. Rör ut
jästen med sirapen. Smält smör och blanda med mjölken. Värm till fingervarmt. Blanda allt i en stor bunke och låt jäsa en stund. Gör små bullar och kavla ut till tunnbröd. Använd gärna en "taggig" kavel. Stek på medelvärme i torr stekpanna. Stapla på hög i handduk för svalning.

onsdag 20 januari 2010


Januari, är det inte snart slut så får jag spader, nu är jag så trött på kylan och snö, jag vill ha sol och värme,i alla fall vår.

lördag 16 januari 2010

Tulpaner


I går var det fredag, tulpanernas dag. Det vill jag ge till Cvetka som har det lite kämpigt nu jag tänker på dig många kramar.

onsdag 13 januari 2010

Fåglar


Det är så synd om fåglar denna årstid, det är så många som svälter, så vi måste ge dom mat, det finns väl inget vackrare en när fåglar sjunger, det tycker jag i alla fall.

Bakning


Eftersom jag var ledig i dag så blev jag sugen på att baka, så det blev kanelbullar.

En ledig dag.


Har gått en sväng i skogen och jag tyckte det luktade vår, fåglar börjar kvittra och blåbär är mogna?

söndag 10 januari 2010

Snart måndag


Och en ny vecka sen är det bara 3 veckor kvar, av den långa januari. I går fick vi besök av inte mindre än Sandra och Andreas, hade Tacos kväll, sen var det spel till klockan halv tre på natten, mycket trevligt spel som heter med andra ord.

lördag 9 januari 2010

Fri


I dag är det lördag och jag är fri, så skönt att slippa vara på jobbet och se lappar där det står maginfluensa överallt. Jag skulle ut och åka skidor tänkte jag, tog på mig ett par skidor som är säkert nästan 40 år gamla. Jag skulle åka på sjön, för där är inga backar ingen risk att jag ramlar. Det gick inte så bra för snön var blöt och då fastnade allt under skidan, så det blev en stor isklump som jag inte fick bort, så var det med den åkningen men jag försökte i alla fal.

torsdag 7 januari 2010

tisdag 5 januari 2010



En promenad i skogen är inte det lättaste men det går.
Jag hoppas det slutar att snöa, annars kommer jag inte ut i morgon bitti när jag ska till jobbet.

Min sista lediga dag


Dagarna går så fort när man är ledig. Och snö har vi så det räcker, det är andra gången i dag som jag har skottat snö, ja man får lite motion i alla fall.

söndag 3 januari 2010

Jag ute på sjön

15- grader solen står högt på himelen


Det kändes när jag gick kinderna var stelfrusna men det var härligt.

lördag 2 januari 2010

En diskret bild innan högtalaren gick sönder.


Min mans nya leksak en fin kamera, bruksanvisning tjock som en bibel, men som man kan se har han ögonen på annat än kamera.


Jag och Kerstin på promenad.

2010

God fortsättning på det nya året, jag hoppas att alla mina vänner får ett bra år.



2010 innebär att man blir ett år äldre.
Nu är helgerna över så skönt, nu ska julen snart ut och våren in. Nyårsafton har varit trevlig, lite svinn blev det högtalare paj, tålde väll inte den höga volym som man måste ha när man ska dansa på bordet, för det blev dans på bordet, tro inte att det händer varje gång, men när jag är riktigt glad och trivs då kan det hända. Musiken gör mig väldigt och lycklig glad, Mer än något annat.